Пальмова олія

Пальмова олія
Одним з різновидів рослинного масла є пальмове масло (Elaeis guineensis).
Цей вид масла отримують з плодів (м'ясистої частини) пальми.
З насіння пальми також отримують масло (пальмоядрова олія).

Головне особливість пальмового масла, в порівнянні з іншими рослинними оліями є той факт, що плавиться це масло при температурі 32-39 ° C, тобто при кімнатній температурі воно тверда.
Колір масла варіюється від червоного, яке вважається найякіснішим і виробляється в Малайзії із спеціально для масла вирощених плодів пальми, до оранжевого.
По запаху і смаку нагадує плоди пальми.

Цей вид масла дуже популярний серед виробників кондитерських виробів.
Властивість застигати в кімнатній температурі, сприяє дотриманню технологічних тонкощів під час приготуванні різновидних тестів.
Пальмової маслом особливо добре виходить пісочне тісто.

А складається пальмове масло в основному з двох компонентів:
Олеїн - рідке складові пальмового масла, яке плавиться при температурі 19-24 градусів,
Стеарин - тверда складова, плавиться при температурі 47-54 градусів.

На відміну від інших видів рослинних олій, пальмові і кокосові масла багаті насиченими жирами рослинного походження, які довго не псуються і зберігають смакові якості.
Саме це сприяє великому інтересу виробників маргарину і спредів, у складі яких обов'язково присутній пальмове масло - для продовження терміну зберігання і поліпшення смаку і кольору.

Судячи за низькою ціною, ймовірність змісту корисних для людського організму речовин, сильно знижується.
У приготованих з пальмовою олією стравах посилюється смак, яке примушує людям є багато.
Крім кондитерів і виробників замінників вершковому маслу, в пальмовій олії зацікавлені також виробники дешевої косметики.

В інтернеті дуже багато позитивних і негативних відгуків, з приводу корисних і негативних властивостей (для людського організму) пальмового масла.
Саме з цієї причини ми не будемо обговорювати це питання, щоб не вести наших відвідувачів в омані.
У будь-якому випадку при приготуванні кулінарних виробів найкраще використовувати оливкова або кукурудзяна олія.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Дивіться також